Lådcykeln

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boendes i stan klarade vi oss inte på mindre än två bilar. Ett hus på landet och tre barn senare går det utmärkt med bara en bil. Märkligt.

Ofta står även den bilen kvar på parkeringen. Tre barn får inte rum i en cykelkärra så det fick bli lådcykel. Lyxvarianten med eldriven hjälpmotor, så jag orkar cykla uppför långa backen. Ingen bensin, ingen skatt, ingen försäkring, inga dyra reparationer. Frisk luft, motion, trevliga samtal längs vägen och förhoppningsvis inspirerar vi någon mer att börja cykla.

4 tankar om “Lådcykeln

 1. Ping: Ta tid | Ett Eko

 2. Hej!!
  Har länge varit intresserad av en lådcykel och nu blev jag ännu mer positivt inställd 🙂
  Vi har använt cykelvagn och cykelsits men nu börjar barnen bli så stora att de växer ur dessa varianter. Våra barn är 4 och 6 och vi cyklar gärna långt och behöver kunna ta med dom på turer de själv inte orkar cykla 🙂
  Hur många kilo klarar er lådcykel och var köpte ni den?
  Har även hört att man måste kassera ”hela” cykeln när batteriet är slut, stämmer det? Med vänliga hälsningar Stina

  • Hej! Av olika anledningar har vi inte kvar lådcykeln, men den var kanon när vi hade den! Minns inte vad den tog i vikt, men det var mycket. Batteriet klarade ca 1,5-2 mil tror jag, med lite backar. Vi kollade aldrig, utan laddade mellan åkturerna för att inte riskera att bli stående i en backe med den (den är TUNG!). Man kan köpa nytt batteri till den när det gamla börjar bli dåligt, men det kostar en slant. Vi köpte vår på Cargobike, men hade inte väntetiderna varit så långa hade vi köpt från Enskede gamla lådcyklar.
   Kul att ni också är intresserade! Spontant tänker jag att man borde kunna montera ett cykelställ framtill så barnen kan cykla så långt de orkar och sedan kan man ge både barnen och deras cyklar skjuts. Lycka till! /Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s