Kort datum

 

Idag blev det lite oplanerat köttbullar, av färs med kort datum. Färs som annars bara hade kastats. Som hade producerats, förpackats, transporterats och kyls i onödan. En liten insats för miljön. En liten heder till djuret som levt för att vi skulle få den där färsen som sedan stod och väntade på soptippen. Undrar hur många färre djur som skulle behöva födas upp och slaktas om det aldrig slängdes något kött?

Annonser

5 thoughts on “Kort datum

  1. Instämmer helt att man skall ta vara på det som producerats! En annan tanke är när maten väl är hemma så slängs den när det ”gått ut” istället för att smaka på t.ex. mjölken innan för att se om den är dålig! När jag jobbade på labbet på Arla så smakade vi all mjölk som gick ut samma dag och det har i aldrig så länge jag jobbade där varit dålig….

    • Absolut! Ibland kan man ju göra annat av maten om det är lite tveksamt också. Grädden kanske inte blir så bra vispad, men passar perfekt i en gryta när den börjar bli gammal. Frukt passar i smoothies, tex.
      ”Bäst före” brukar vara satt med marginal. Däremot ska man passar sig för ”sista förbrukningsdag” – för då kan maten bli farlig, bakterier i färs tex.

  2. Upprörande att det slängs så mycket mat i onödan. Bra att det säljs kort datum lite billigare. Intressant blogg! Fick adressen av mamma L.

  3. Brukar skoja med dem på jobbet som använder mjölk i kaffet, så länge det inte flyter omkring klumpar så. Sommar och rötmånaden kan det ju vara svårare att få mat att hålla sig, men tar man fram det man behöver och ställer in resten i kylen igen så går det bättre. Tycker nog man både kan lukta och smaka på varorna innan man slänger det. Håller med, det slängs alldeles för mycket !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s