Alla kan odla

 

Om man vill. Tänk om en del av alla gräsmattor och parker, som det läggs massor med tid att klippa, gödsla och sköta, grävdes upp till trädgårdsland. Sedan la man all denna ansträngning på att odla istället. Det finns stadsodling, gerillaodling, vertikalodling, balkongodling, fönsterbrädesodling….

Intensivodling gör att det inte krävs så stora land. Pallkragar gör att man inte ens behöver gräva. Krukor kan man flytta runt. Möjligheterna är olika, men nästan alla kan odla något. Även EN tomatplanta i ett fönster kan ge tomater med en smak som man aldrig kan köpa.

Egna kryddor och lite sallad kan man också odla i fönstret. Eller låna ett land hos någon. Det finns säkert många äldre som bor kvar i sina hus och sörjer att landen växer igen för att de inte längre orkar gräva. Som gladeligen skulle se det åter växa och där några hemodlade morötter som tack är en bonus. Fråga om du får sätta upp en låda eller några krukor på innergården och odla potatis och bondbönor. Gå ihop några stycken och hjälps åt om passandet känns jobbigt.

Man måste inte bo på landet för att kunna odla. Så klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s