Vill eller behöver

VILL man något eller BEHÖVER man det? Det är en ganska bra fråga…!

Jag vill åka iväg på semester. Men behöver jag det? Knappast. Så eftersom vi har för små resurser just nu så får det vara. Men det jag behöver är kanske en andningspaus, lite kravlös tid med familjen, lite nya intryck, vila, ta itu med det som bekymrar…..  Och det går att ordna på annat sätt.

Det är klart att behöver är en definitionsfråga, men man kan få lite vägledning i alla fall. Vill jag eller behöver jag ha nya termobyxor tills jag ska cykla i vinter? Klart att jag kan cykla i mina tunna, men jag kommer att frysa och det är ju ganska otrevligt. Hade jag velat ha nya för att vara snygg så hade det helt klart hamnat på vill-sidan. Alltså tycker jag att jag behöver. Fast jag kan ju cykla i den gamla fula skoteroverallen – eller nej då kan någon på förskolan få en allergisk chock eftersom jag använder den i stallet, så nä. Slutsats: Jag behöver faktiskt nya tjocka termobyxor. Eller om jag ska hitta någon riktigt varma byxor att ha under istället…..?

En tanke på “Vill eller behöver

  1. Så sant! Överväger ofta om jag verkligen BEHÖVER köpa. Men att jobba heltid och hinna hämta från dagis och göra alla vardagssysslor + maken bygger hus (också jag när jag hinner och kan) gör att en ny del har kommit in: jag HINNER INTE köpa saker! Mycket bra för ekonomin och inga onödiga prylar kommer hem… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s