Hållbart

 

Varför håller inte grejerna nu för tiden?! Jag har avverkat 3 par nya gummistövlar på ett år – alla spricker  och börjar läcka. Har jag bara otur?

Hur kommer det sig att det mesta man köpt börjar krångla så fort garantin gått ut (känns det som i alla fall)? En ärvd gammal dammsugare kämpar på och städar i 20-30 år, en ny kanske håller en tiondel så lång tid. Det är inte så lätt att undvika slit-och-släng när sakerna inte håller. Jag kan ju inte gå runt i gummistövlar som släpper in vatten…. Innehöll gamla dars gummistövlar något giftigt som gjorde att de höll men som jag egentligen ska vara tacksam att jag slipper?

4 tankar om “Hållbart

  1. Jadu det är en bra fråga. Jag vill inte veta vad mina gamla ärvda stövlar från 80-talet (?) innehåller men de håller än och släpper inte in någon väta och så länge det är så kommer jag använda dem. Det är tröttande att nya saker går sönder titt som tätt.

  2. Å inte går det att laga grejerna heller! Det blir lika dyrt som att köpa nytt nästan. Min matbetedare gick sönder. Fick veta att reservdelen kostar nästan lika mycket som hela maskinen. Är det värt det då? Vad går sönder härnäst, motorn kanske pajar. Lika bra att köpa nytt, men känns ändå lite onödigt. Dammsugarn gick också sönder. Samma sak – för dyrt att laga.

  3. Jättetråkigt att det är för dyrt att laga. Jag försöker lära mig själv nu. Dammsugaren gick sönder, då tejpade jag ihop den med silvertejp. Den var helt ny när jag fick den i f-dagspresent för 4 år sedan! Modernt skräp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s