Långebro AB

Canon okt-13 116

Ibland känns det som att familjelivet är ett rent företag… Och varför inte, egentligen?! Man vill så gärna att allt ska funka och lösa sig av bara kärlek och vilja, ”sen levde de lyckliga i alla sina dagar”, men så är det ju inte.

Vi har ett ”företag” som heter ”Långebro AB”. Hittills har vi nog mest haft ledningsmöten, men barnen börjar bli så stora så det snart är dags för möten för hela ”personalgruppen”. Det är inte så att vi sitter med papper och penna (oftast inte i alla fall), men vi brukar försöka avhandla ”arbetsklimatet” och hur alla mår. Sen är viktigt att med jämna mellanrum ställa upp och stämma av våra mål, visioner och värdegrunder. Så att vi är på väg åt samma håll, ungefär. Vi analyserar var det finns problem och hinder, och funderar kring hur vi ska lösa det och effektivisera vardagen, både för att få mer gjort och få mer må-bra tid eller mindre bekymmer och oro.

Oftast händer det här spontant, hemma vid köksbordet eller i sängen innan vi släcker lampan. Men ibland, särskilt före eller efter en större förändring eller en tuff period, kan det krävas ”konferens”  eller ”kick-off” någon annanstans. Åka iväg tillsammans (bort från disk och dammråttor), få lite nya intryck och ladda batterierna. Ställa upp vårt mål och staka ut vägen dit, med fallgropar, belöningar och strategier.

En välplanerad arbetsplan och ett sammansvetsat team ger förhoppningsvis en bra produkt – ett harmoniskt familjeliv, ett inspirerande arbetsliv, en fungerade vardag… Och lite romantik på det. På det här företaget uppmuntrar vi, eller till och med uppmanar till, kärlek på ”jobbet”!

En tanke på “Långebro AB

  1. Tack för alla tips och goda råd beträffande mina kära växter! Det kommer nog sluta med att jag tar en liten bit av varje och delar så gott det går utan att göra för stor affär av det. Det nya stället har tyvärr inga ”färdiga” bäddar att sätta ner allt i så det blir en prövning att hålla liv i plantorna när de står i kruka. Men jag tänker inte ge mig, och går de bort så har jag iallafall försökt. Frågan just nu är hur mycket jag kommer orka spola rent och sätta i krukor eftersom jag inte vill ta med mig sniglar… Men jag kommer nog på nåt sätt!
    Vad fint att ni kan ha sådana familjeråd där allas röster blir hörda!
    Kram och God kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s