Sagor

 

Varför är det så lätt att tro att bara man är framgångsrik så mår man bra? Bara för att man är trevlig så är man snäll? Är man snygg är man trevlig och klok eller otrevlig och korkad? Är man duktig på en sak är man säkert duktig på allt? Man delar lätt in folk i fack och låter dom stanna där.

Det är ju bara i sagorna folk är goda, kloka och vackra, eller onda (och då antingen väldigt fula eller väldigt vackra). Den onda styvmodern och den vackra prinsessan. I verkliga livet är de flesta både vackra och fula, både snälla och elaka, både generösa och småaktiga, både kloka och mindre genomtänkta. Mer eller mindre. Ibland är det svårt att se det goda eller onda i någon, för att det yttre inte passar in i mallen.

På liknande sago-sätt delar vi gärna in oss i olika sidor – den ”goda” (den egna såklart) och den ”onda”. Exempelvis sova tillsammans som jag skrivit om innan. Frågan hamnar lätt i om man ska sova tillsammans med sina barn eller inte, det finns argument för båda. Men frågan är väl inte om MAN ska det utan om just JAG ska det?! För mig, barnen och maken passar det bra, för någon annan passar det inte bra. Helt enkelt. Bara man gör ett medvetet val. Baserat på vad man själv och de runt omkring vill, behöver, mår bra av, har för förutsättningar… -”Så här löser vi det, just nu, och så här löser ni det. Jaha, så bra” Då kan väl alla få vara på den goda sidan? Och sedan lever vi alla lyckliga i alla våra dagar. Snipp snapp snut.

3 tankar om “Sagor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s