Svensk mjölk

 

Fick ett kanontips häromdagen. Om man liksom jag ofta köper Arlas varor (fråga mig inte varför, för det vet jag inte) och vill stödja Sveriges bönder (bättre djurhållning, mindre transporter, värna om vårt öppna landskap, gynna svensk produktion…), så ska man titta efter den röda kon. Röd ko =producerat av svensk mjölk, ingen röd ko = icke svensk mjölk. Svårare än så var det inte!

3 tankar om “Svensk mjölk

  1. Bra tips för den som vill stödja svensk mjölkproduktion. Arla skriver såhär om Arla Ko (den röda ko-loggan) på sin hemsida: ”Den röda Arlakon på våra förpackningar garanterar att de är tillverkade i Sverige på 100% svensk färsk mjölk, samt att produkterna framställs med en omsorg som vi kan vara stolta över.” Hmm… man kan fråga sig om Arla inte är stolta över omsorgen i all sin livsmedelsproduktion!?

  2. Har aldrig haft en tanke på att inte alla Arlas produkter är gjorda på svenska råvaror. Så blåögd. Idag tittade jag i affären… Intressant och sorgligt! Grädden som är så smart förpackad med skruvkork och lång hållbarhet. No no! Ingen röd kossa. Tack för lärdomen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s