Sopsortera

 

Bor man trångt, som vi, kan det vara svårt att få plats med ett helt sopsorteringssystem inne. Lösningen för oss blev att lägga allt i en och samma låda. Smidigt och bra. Visst får vi åka till återvinningsstationen lite oftare, men det är inget problem. Ofta blir det till ett spännande projekt där barnen springer mellan containrarna för att titta på instruktionsbilderna och klura ut vad som ska ligga vart. Roligt och lärorikt. (För mig med faktiskt, en del var inte så självklart som jag trodde).

Det som ska utvecklas (borde göra det direkt, eller egentligen för några år sedan) är att ha en speciell påse för plastpåsar och småplast tex korkar – det skulle underlätta. Varför är det ibland så svårt att ta tag i sådana där småprojekt?! Vi har i alla fall redan speciella påsar för batterier och lampor, burkar med rester och papper som ska till komposten, en låda med tidningar som ska brännas, en kasse i garderoben för kläder på väg till second hand och en plats i förrådet åt prylar som ska till stora återvinningscentralen. Mycket är det som ska sorteras!

Annonser

4 thoughts on “Sopsortera

  1. Ja, man behöver ständigt fila på upplägget av återvinningen. Sedan en tid tillbaka har vi – alldeles på tok för sent kan tyckas – börjat spara begagnade men brukbara plastpåsar av olika slag. Vi har bland annat en samling för brödpåsar och en för frukt- och grönsakspåsar. Det är ju trots allt inte så trevligt med kiwi-fjun på brödet… Varje gång påsarna återbrukas sparar vi resurser och pengar!

  2. Återbrukar brödpåsar hemma så gott det går. Bakar en hel del av vårt matbröd och längs vägen har det blivit tydligt hur onödigt det är att hela tiden ta nya platspåsar för varje bak. När vi handlar frukt och grönsaker i butik blir det oftast nya plastpåsar. Försöker dock använda dem flera gånger hemma sedan, till lunchlådan, mellanmålsfrukten i ryggsäcken, grönsaksförvaringen i kylskåpet etc. Långt ifrån något fulländat upplägg, men några steg i rätt riktning. Hur gör ni?

    • Vi gör på liknande sätt, fast sorterar bort en hel del direkt då vi inte använder lika många påsar i vardagen som vi ”köper”. Jag har funderat på att ta med till butiken och återbruka när jag köper ny frukt, men än har det bara blivit vid enstaka tillfällen. Vet faktiskt inte vad butiksinnehavaren tycker om det, man kanske skulle fråga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s