Omslagspapper…

..är ju aktuellt i dessa tider. Vackert och roligt. Men mycket produktion, mycket transporter och mycket sopor…. Alternativen kan vara att slå in paketen i tidningspapper, barnens teckningar eller i små påsar och askar som man kan köpa eller göra själv och sedan återanvända. Här ger Maria några tips på alternativa paketinslagningar, till exempel att sy enkla paketpåsar av loppisfyndat tyg. Riktigt smart!

5 tankar om “Omslagspapper…

 1. Det handlar i mångt och mycket om fantasti när det kommer till att vara mer miljövänlig. Tack för tipsen! Hade nästan glömt bort att jag hade tänkt att slå in presenterna i tidningspapper. 🙂

  • Ja det är lätt att man bara gör som man brukar. Jag hade själv inte tänkt på det i år, innan jag såg Marias inlägg i Lev mer på mindre och denna gång kommer jag troligvis hålla mig till vanligt matt papper som redan finns i skåpet. Men sedan tänkte jag försöka spara styvt papper och fynda tyger för att sy sådana där paketpåsar – åtminstone några stycken. Man kan även göra/köpa något nyttigt, som en shoppingkasse, handduk, förkläde eller liknande och använda det som inslagspapper samtidigt som det är ytterligare en present. Till någon som syr och pysslar räcker det ju med bara en tygbit och tygband att spara till framtida knåp – jag skulle bli glad för ett sådant ”papper”. Och en del paket behöver inte ens slås in, det kan räcka med ett fint band.

   • Lev mer på mindre såg ut som en spännande blogg när jag kikade in, framförallt färglada roliga bilder.. 🙂 DIY är ju alltid roligast, tyvärr är jag ingen person som kan sy, överhuvudtaget. Vi har en symaskin men bara att titta på den ger mig ångest. Som tur är kan min sambo, till allas förvåning.

   • Ja, det är en väldigt bra blogg. Hon har skrivit en bok med samma namn också.
    Du får väl vika tyg kring julklapparna till sambon så kanske han börjar sy påsar till nästa år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s