Köpstopp

Eller kanske snarare köpbegränsning….. Antingen får man i princip enbart handla mat och vissa förbrukningsartiklar under ett helt år. Eller så kör man en light-version. Vi har haft köpbegränsning i 3 månader i taget och med vissa saker till barnen som tillåtna att handla. Vi har inte orkat och velat mer. Men ju svårare man gör det för sig desto mer påverkas man så klart – under tiden, men framförallt efteråt tror jag.

Nu är det nog snart dags igen. Då gäller det att planera. Vad är tillåtet att handla? Vilken mat vi vill? Vilka förbrukningsartiklar vi vill? Enbart nödvändiga kläder som vinterhandskar, eller inte det heller? Får vi handla second hand? Pinaler som ska underlätta att göra, eller göra om, saker själv, tex knappar och sytråd? Hur gör vi med presenter? Får vi förutse några grejer vi kommer att behöva de närmsta månaderna och undanta dom eller köpa innan vi börjar? Får vi köpa saker till odlingarna, djuren eller till renoveringen?

Det kan också vara bra att fundera på vad som kommer att bli svårast och hur man kan underlätta det för sig. Vad kan man göra själv? Vilka verktyg behövs till det? Vad ska man göra om sötsuget sätter in om man inte får köpa godis tex? Vad gör man om man blir bjuden på bröllop och inte får köpa en klänning? Under vilka förutsättningar är det ok att inte fullfölja köpstoppet? Och kanske framförallt – vad ska man få för belöning när man har klarat det?!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s