Bo compact 1

Vi är trångbodda. 3 rum saknas för att vi ska uppfylla normen. Den svenska normen. På en del platser i världen bor hela familjen i ett rum. Enligt den normen bor vi väldigt flott.

Men även i Sverige är vi inte ensamma om att bo litet. Inte ett dugg. Vet inte ens om vi kan säga att vi bor trångt med våra 90 kvadrat och uthus på tomten, om man jämför med en familj i en tvåa i innerstan?

Även om jag ibland drömmer om en rymlig tvättstuga, ett separat lekrum till barnen eller ett gästrum så är målet att kunna leva på den här ytan även vartefter barnen växer upp. Kanske med tillägg av ett rum eller en friggebod på trädgården.

Trixet är att omvandla trångboddheten till compact living. Rätta mun efter matsäcken och vara lite finurlig. Tänka utanför den lilla box vi bor i.

Var är alla reportage om det? Måste inredningstidningarna domineras fullkomligt av tjusiga 250-kvadratsvillor, eller möjligtvis små sommarhus som kan inredas luftigt för att man ändå bara ska bo där några veckor om året? Inspiration från folk som bor trångt och har hittat på kluriga lösningar måste väl inte vara förbehållet Ikea Family-tidningen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s