Bo compact 2

Bor man litet får man fundera i aktiviteter och funktioner istället för i rum, som man annars ofta gör. Det är inte självklart att vi behöver ett renodlat kök, ett vardagsrum, separata sovrum, en tvättstuga osv.  Men vi behöver någonstans att laga mat och äta. Barnen ska ha plats att leka och titta på datorn. Vi behöver alla sova någonstans, och i vår säng behöver vi få plats många emellanåt. Vi behöver tvätta och torka våra kläder. Vi vill också gärna ha plats att äta flera tillsammans, och helst att barnen ska kunna pyssla samtidigt som vi lagar mat. Framöver kommer det nog också bli viktigare med platser där man kan vara för sig själv och få lugn och ro. Förutom det så är det en hel del saker och kläder som ska förvaras. Det vi inte behöver är någonstans att se på tv, eftersom vi varken har någon eller ägnar särskilt mycket tid till det. Om vi någon gång vill se film på datorn går det lika bra att mysa ihop sig  i sängen.

Sen kan man fundera på vad som bara behövs på natten eller dagen, bara på sommaren eller vintern, alltid eller bara ibland. Sängar tar tex väldigt många kvadrat i anspråk, men används oftast enbart på natten. Förutom den klassiska bäddsoffan kan man använda loft, höja golvet i en del av rummet och skjuta in sängen där dagtid, använda sängskåp (det finns väldigt smarta lösningar – kolla här) eller varför inte sova i hängmatta? (Vi funderade faktiskt på det, men det kändes för opraktiskt med barnen).

Det är svårt att inte tänka traditionellt när man planerar och möblerar men här kommer lite fascinerande inspiration: multifunktionell möbel, fler idéer och kvadratsmart lägenhet. Få se om vi kan få till något smart i det här gamla timmerhuset när vi börjar växa ur det!

2 tankar om “Bo compact 2

  1. Roligt att läsa om er compact living. Har själv precis flyttat in i en husvagn på 12 kvm. Och utmaningen är att hitta lösningar utanför ramarna för att det praktiskt ska fungera.
    Det här är en test för mig, senare blir det en vagn i trä med vedkamin. Det är det enda jag saknar med husvagnen-att inte kunna elda.

  2. Vad spännande!! Vi bodde en kort period i en manskapsvagn när vi renoverade vårt hus. Visserligen sommartid vilket gjorde det hela lite enklare eftersom vi inte hade rinnande vatten och toalett i vagnen, men med hund, ett barn och ett till på väg. Det var ganska styrigt emellanåt, men samtidigt härligt och fritt på nåt sätt. Lycka till med ditt nuvarande och kommande boende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s