Bo compact 3

Bor man litet underlättar det att rensa ut allt man inte behöver, eller verkligen vill ha. Att varva vilka saker man har framme och vad man har i förrådet är också bra. Sen gäller det att hitta förvaringsutrymmen. Lådor under sängen, hyllor eller skåp uppe vid taket, krokar på insida av dörrar och luckor, bortglömda skrymslen och vrår…. Med lite påhittighet finns det mer plats än man tror.

Vad är vitsen med att fortsätta bo trångt då? En del har inget val, men för egen del har vi ett litet hus från början. Väljer vi att inte bygga ut sparar vi mycket energi och miljöpåverkan i form av mindre byggande, underhåll och uppvärmning. Vi kommer troligtvis behöva/önska oss större ytor när barnen är tonåringar, men sedan behövs det mindre igen. Kanske en husvagn, vagnsbod eller annat gästhus kan lösa behovet av eget utrymme ibland? Eller om vi kommer på någon annan smart lösning tills dess…..

5 tankar om “Bo compact 3

  1. Ja, vi har det också compact. Men hittills bara ett barn, ett till på väg… Men jag blir en del dagar GALEN på att det är trångt överallt! 🙂 Skulle vi äga huset hade vi garanterat ändrat om så att det blivit mer funktionsdugligt, nu muttrar vi mest och gör det bästa av vad vi har!

    • Ja, ibland kan man bli lite tokig! Känner ni att ni kan frigöra er från hur ”det brukar vara” och möblera och leva efter hur det passar er? Vi gör ärliga försök och har väl kommit en bit på väg, men det är svårt. Bara att slänga ut tv-soffan tog ett tag att komma på, trots att vi inte ens har en tv, men vi har nästan aldrig saknat den. Lycka till med nya bebisen!

      • Intressant att ni inte har TV. Vi har inte sett på TV i många år, nåt program via datorn när det känns som vi har lust och tid. Det är så skönt! Man lämnar lätt att sitta och slötitta på TV fast där inte kommer något, så nu hoppas jag vi gör vettigare saker. (slösurfar på nätet, ha ha!) Vi har nog möblerat om och slängt ut och ändrat, men vi har nog alldeles för många saker!

      • Det är samma för oss med tv:n, det är jätteskönt att inte hamna i slötittandet. Det är lite lite enklare att låta bli att slösurfa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s