Morotssoppa

 

Fräs gul lök och vitlök i olja, koka sedan i buljong tillsammans med ekologiska morötter och en bit ingefära tills morötterna är mjuka. Mixa, späd med grädde och smaksätt med persilja, citron, salt och peppar. Smidigt och gott. Soppor är ett ganska enkelt sätt att äta vegetariskt. Rotfruktssoppa, grön ärtsoppa, svampsoppa, ängamat, broccolisoppa…. Vilken är din favoritsoppa?

8 tankar om “Morotssoppa

  1. Soppor är så himla gott på vintern och enkelt att göra också. Min favorit är tomatsoppa. Stek vitlök och lök, släng i ett gäng hackade tomater, grönsaksbuljong och krydda med herbes de Provence. Och kanske en skvätt grädde i också.

  2. Nu har jag lagat och ätit morotssoppa. Du gav mig inspiration. Jag fräste en gul lök o två klyftor vitlök. Sedan kokade jag 150 gr morötter i slantar tillsammans med löken i en buljong av en buljongtärning och en bit färsk ingefära. Lite peppar o Herbamare salt. Eftersom jag inte hade grädde hemma, så slapp jag det. Har inte heller någon mixer, så jag har ätit soppan som den blev. Jättegott!
    Annars är alldeles vanlig gul ärtsoppa min absoluta favorit./inger

    • Ja jordärtskockssoppa är väl alldeles fantastiskt gott! Vi brukar dryga ut den med mandelpotatis ibland, det blir också bra. I år ska vi se om vi kan hitta Bianca att odla – den enda jordärtskockan som blommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s