Torkad svamp

Att torka livsmedel är en suverän lagringsmetod. Förra hösten plockade vi massor med svamp, denna höst hittade vi nästan ingen. Men det gjorde inte så mycket eftersom vi hade på lager. Det tar lite energi vid själva torkningen (om man inte konstruerar en soldriven tork – det verkar faktiskt inte vara så svårt), men sedan drar det ingen energi alls vid lagring, det klarar strömavbrott och man behöver inte kasta mat som blivit för gammal eller fått köldskador i frysen, eftersom det nästan håller hur länge som helst. Dessutom tar det inte så mycket plats.

I mataffären finns det också mycket torkat – knäckebröd, russin, ärtor, fröer, havregryn…

Äppelringar, kryddor och svamp är ju klassiska produkter för torkning hemma, men vi ska försöka få till att torka mer bär och frukt och kanske även grönsaker. Tomater, lök, blåbär, hallon….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s