Müsli

Gott och nyttigt med egen müsli: blanda diverse flingor och gryn (tex havre, råg, dinkel, hirs…) med diverse fröer (tex solros, pumpa, lin…) och nötter, samt eventuellt kokosflingor, nyponskalspulver…. – vad man känner för och har hemma helt enkelt. Blanda lite vatten med en gnutta olja och kanske lite honung och rör ner i blandningen så att den blir lätt fuktig. Grädda 15-20 min i 175 grader, rör om då och då. Blanda till sist i diverse torkad frukt och bär (tex russin, tranbär, aprikoser….). Så är müslin klar. Eller om det kanske blev en Granola?

 

2 tankar om “Müsli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s