Vara nöjd med det man har

 

Det finns en saga. Kommer inte ihåg den exakt, men det handlar om en familj som tycker att de bor väldigt trångt och eländigt. De går till en vis gumma för att få råd om hur de ska göra och hon ber dom att ta in kon i huset. Det gör de, men inte blir det bättre för det! Ännu trängre och koskit överallt. Nästa gång råder gumman att ta in hästen också, sedan grisen och så vidare… Till slut blir det olidligt i huset med alla djuren som trängs, låter och skitar ner. Det sista rådet de får från gumman är att ta ut alla djur igen.

Och nu plötsligt känns huset jättestort! Familjen trivs i lugnet och gnäller inte mer.

Det ligger något klokt i den sagan.

5 tankar om “Vara nöjd med det man har

  1. En underbar saga. Nog kan jag känna mig gnällig också ibland, snarare för att jag samlat på mig för mycket. Men känslan av tacksamhet över livet, tak över huvudet, en säng att sova i, kudde och ett täcke att dra över mig, det överväger. Specellt efter månader av primitivt liv på Västbanken, vilket jag också känner tacksamhet över.
    Ni är en så fantastisk familj, som jag blir så glad över.
    Jag har också en WordPressblogg, inst1.me, skriver inte så ofta, men där finns några foton av tre glada små tjejer. Kram!

  2. Tänk vad tacksamhet och förundran kan tillföra viktiga djupdimensioner till livet. Något att öva sig i, att ta vara på och odla. Men inte som ett påtvingat ”att vara tacksam för det lilla”, utan som en spontan glädje över det stora i det till synes oansenliga och vardagliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s