Curla sig själv

Vi försöker planera livet så det blir enkelt att göra rätt. Blir kläder som ska lagas eller få knappar isydda liggande – då är det bra att ha en avsedd plats att lägga kläderna på, ha symaskinen lättillgänglig, ha ett antal knappar och sytrådar i olika färger hemma….. Är det nära och smidigt är chansen större att det blir gjort. Vill man skicka kläder och saker till second hand är det bra att ha en avsedd kasse eller låda att lägga det i, i väntan på vidare transport. Vill man börja städa mer miljövänligt ska man se till att man har citronsyra, bikarbonat och vad som behövs hemma – och gärna en instruktion på hur och när man använder vad.

Det finns kassar som man kan vika ihop till en liten fyrkant som utan problem får rum i fickan eller väskan – och det ökar chanserna betydligt att man slipper köpa en plastpåse i affären när man ska handla. Ska man lyckas grodda är det enklare om groddburken står på diskbänken än om den står i ett skåp – då är chansen större att man kommer ihåg att skölja dom. Vill man börja odla är chanserna att lyckas större om man både ordnar bra förutsättningar för fröer och plantor, har vattenkannan nära OCH placerar det någonstans där man passerar flera gånger per dag – ett land längst bort i trädgården löper större risk att glömmas bort.

Vill man börja cykla till jobbet är det bra att se till att man har bra cykelkläder, regnkläder när det är dåligt väder, reflexer och lysen när det är mörkt… Det är bra att ha planerat för hur man ska transportera väskan, förvara cykeln när man jobbar, lösa det om man behöver duscha… Bra planering och förberedelser tar tid – men man är snäll mot sig själv och ökar chanserna att lyckas. Börja curla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s