Ungar

Årets första kull kaninungar är här. Små nya gotlandskaniner.

Än ligger dom nästa nakna, inpackade i mammas ull, väl skyddade i boet. Än tar det ett tag innan de kryper ut som bepälsade små minikaniner. Än har jag bara tjuvkikat lite på dom för att se att allt är ok.

Men det räcker för att känna att livet är ett mirakel. Det är så fantastiskt med nya små liv. Det är en ynnest att få ha det nära – se ungar födas och plantor gro. Det ger respekt. Och lycka. Och ännu mer motivation att de djur jag äter ska ha det bra – i födseln, livet och in i döden. Dessa små sötnosar ska först och främst säljas, men blir det ungar över kanske vi bli en erfarenhet rikare…

 

3 tankar om “Ungar

  1. Åh vad roligt att det blev en kull som väntat! 🙂 Och ja, nog är livet ett mirakel alltid! Lika fascinerande och omvälvande varje gång en liten individ föds… Nu håller jag tummarna för en kull till snart!

    • Det är 6 ungar i den kullen, det var sju eller åtta från början. Nu har vi fått kull nr två också (den andra honan) och det är 6 ungar i den kullen också. Många vita med svarta fläckar. Supersöta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s