Kompakt papper

 

Finns det flera sorters miljömärkta toa- och hushållspapper så väljer jag kompakt papper om det finns. Inte för att det sparar plats hemma som de gör reklam för på förpackningen, utan för att de sparar plats i lastbilarna som transporterar runt dom, och därmed sparar bränsle och miljö. Hoppas jag i alla fall.

4 tankar om “Kompakt papper

  1. Tänk vad små och förhållandevis enkla lösningar kan spara stora resurser. Tyvärr går inte alltid utveckling åt det håll man önskar. Förpackningar med ”takåsar” och skruvkork av plast tar över mejeriavdelningen alltmer. Inte någon vidare kompaktlösning jämfört med de gamla ”tegelstenarna”. När jag står vid mejeriavdelningen och jämför transportbackar och vagnar för de olika förpackningsslagen blir jag faktiskt lite nedslagen. Så mycket luft där det borde vara tätt packat istället.

    • Ja, det finns nog många varor man kan applicera samma tänk på. Man får väl handla efter det och hoppas att producenterna rättar sig. Det gäller bara att tillräckligt många väljer efter samma principer…

  2. Åh, det där är nog vad jag har mest dåligt samvete för. Jag köper aldrig såna rullar för att det är så irriterande att rulla ut pappret när de inte är runda och jag har ingen toarullshållare. Så otroligt dåligt argument att jag skäms. Fast förresten så finns det nog inte såna platta här när jag tänker efter.

    • Dåligt samvete tjänar ingen väl. Var glad över det du gör istället. Och att det inte ens finns hos dig är i alla fall inget dåligt argument!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s