Halvera och dubblera

Jag läste detta inlägg om Halvera och dubblera för ett tag sedan och har gått och grunnat lite på det där sen dess. Måste bara påpeka att det är väldigt klurigt. Använd alla plastpåsar en extra gång, köp det där miljöosmarta som du gillar och vill ha men hälften så ofta, vädra kläderna istället för att tvätta varannan gång – tanken går att använda till mycket, påverkar miljön till det positiva, men behöver inte vara så ansträngade för en själv. Lite uppoffring, lite nya vanor, men inga stora livsomvälvande förändringar. Hur gör du när du halverar och dubblerar?

2 tankar om “Halvera och dubblera

  1. Jag tycker att det är ett bra sätt att tänka, eftersom man är snäll mot sig själv. Jag måste inte förändra hela världen i varje handling jag gör. Samtidigt kan det ju vara så att jag när det gäller vissa vanor sätter målet bra mycket högre än så. Och då blir det kanske en halvera och dubblera i livsstilen.
    Köttätande är ju ett klassiskt område för det här tänket: att inte äta så ofta men när jag väl äter så köper jag KRAV eller vilt.

  2. Roligt att du gillade och har grunnat vidare utifrån detta inlägg på Hållbara handlingar 🙂 Mitt senaste försök till halvering handlar om schampo och duschtvål. Det går nästan alltid lika bra med hälften jämfört med tidigare. Tänk vad mycket resurser och pengar som sparas bara på en sådan sak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s