Livet

Canon okt-13 129

Ibland gör livet så tvära kast hit och dit så man tappar balansen och står på huvudet. När man reser sig, omtumlad och mörbultad, kan det vara ett bra tillfälle att fundera på om man är på rätt väg i livet, vad man har för mål och prioriteringar, och hur man ska komma dit man vill.

Första prioritet här är att fortsätta vara hemma och ta hand om våra barn. Sen vill vi fortsätta odla och öka våra odlingar – fler platser och mer utrustning för plantuppdragning, fler land, bättre bevattning, en klarare bild över vad och hur mycket vi behöver och hur vi ska ta hand om allt. Nyttja växthuset för odling nästan året runt. Vi ska lära oss att äta mer vegetariskt. Ha tillgång till ”eget” kött. Kanske blir det lite ankungar att stoppa i frysen när de vuxit upp, en och annan tupp brukar det alltid bli, kalkon har vi funderat på men eventuellt skjutit upp till framtiden, sommargrisar lutar det åt…. Skaffa höns som är bättre på att värpa så vi kan få mer egna ägg. Fundera kring om vi vill och klarar av att ha en ko eller två och få egen mjölk. Frågan är om vi ska satsa på lantraser eller helt ”vanliga” djur? Fortsätta utveckla en hållbar livsstil med allt vad det innebär. Komma igång med tygblöjorna igen och prova att introducera pottan mera. Cykla mer när orken återkommer. Skaffa en mer lättrampad cykel till mig, när jag ska cykla utan barn och lådcykeln, eller bara vill ha med 1 eller 2 barn och använda en av cykelkärrorna. Planera mathållningen efter vad som finns att hämta i landen och naturen. Starta en ny surdeg.

Vi behöver träna ännu mer på balansen mellan att jobba på och att bara slappna av och njuta av livet. Att följa en tydlig plan och att bara följa med och se vad livet har att bjuda på. Nu ska vi göra klart växthuset och veden. Kanske förbereda för grisarna. Hämta täckmaterial till odlingarna. Bygga fler betesburar till kaninerna. Fortsätta vattna, så och rensa ogräs. Sedan kommer sommaren med mer odlingar och en massa byggande och renoverande….. Hoppas jag. Men framförallt ska vi ta hand om varandra och komma ihåg att göra en utflykt då och då.

En tanke på “Livet

  1. Ja, den där balansen i livet. Så viktig att hitta, men svår att finna. För det där sköna jämviktsläget ser så olika ut i olika faser och stunder i livet. Ibland finns ju vilan och glädjen paradoxalt nog i vardagens tvingande måsten, vid andra tillfällen i att ”bara vara”. Det låter gott att klargöra målbilden, något jag själv behöver öva mig i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s