Solsken på burk

Vårens första marmelad är fixad, tack vare mina flitiga barn! Solskensmarmelad, eller egentligen maskrosmarmelad. Sött och blommigt. Plocka massa massa maskrosor. Plocka ihop ca 250 gr av det gula på blommorna och koka tillsammans med skal och saft från 1 ekologisk citron, 2 äpplen och 5 dl vatten, samt ev en kvist rosmarin i 30 minuter. Sila av. Koka  upp med 5 dl syltsocker, skumma av och häll på rena burkar.

Vill man ha en lite beskare smak, som gele till maten tex, så låter man en del av det gröna koka med.

Vackert och somrigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s