Torka te

 

Mynta och citronmeliss i väntan på torkapparaten och senare tekannan. En del svarta vinbärsblad är redan klara. Framöver ska det även bli hallonblad, finstrimlade rabarberstjälkar och förhoppningsvis lindblom och fläderblom. Kanske ska jag även prova att torka lite bär och fruktbitar? Någon som har tips på vad mer man kan torka till te?

7 tankar om “Torka te

  1. Men så mysigt med eget te! Det här måste jag testa. Vad är det för torkapparat du använder? Och hur gör man sen, bara rakt ner i tesilen eller smular du sönder bladen först?

    • Téet blir ju lite annorlunda än ”vanligt” te, men inte på något negativt sätt. Förutom vissa sorters blad som smakar hö :). Jag har en Evermat torkapparat. När vi gör te blandar vi olika sorter (hallon, rabarber och mynta är en favorit) och sen låter vi bladen ligga i vattnet en stund innan vi silar av. Vi har en sån där glaskanna där man trycker ner en sil i, den är kanon.

  2. Oj vad ni odlar, härligt! Kaniner och grisar med, så mysigt! Jag måste bara fråga om det här med grisarna, hur stort utrymme har de att vara på? När ska ni slakta dem? Är lite sugen på att skaffa gris men tror inte vi har tillräckligt utrymme…
    Ha en bra dag!

    • Hej! Ursäkta för sent svar. Vi har grisarna på ett elnät som är 50 m långt – så hagen är väl ca 12*12 m och vi planerar att flytta den med jämna mellanrum. Men hur ofta får vi väl se, detta är första året med gris för oss. Hur mycket plats har ni då? Ni kan inte låna lite av någon granne? Jag får väl återkomma hur mycket som behövdes när vi har haft dom färdigt. Slakten planeras till sen höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s