Syra grönsaker

 

Nytt för den här hösten är mjölksyrning. Syra i saltlag som med gurkorna och bönorna har jag provat någon gång innan, med varierande resultat. Men att driva ut grönsakernas egen vätska med hjälp av salt, tid och knådning och sedan syra i det, var nytt. Tur att jag gått kurs, det är enklare än att läsa sig till hur man ska göra!  Vi har även provat att använda enbart morötter och att blanda vitkål och morötter. Burkarna står nu och bubblar till sig i skafferiet. Tyvärr har vi lite knepigt att få till en lagom varm plats i det här huset (åtminstone utom räckhåll för små barnfingrar), men vi håller tummarna för att det blir bra ändå!

Annonser

One thought on “Syra grönsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s