Nyttigare risgrynsgröt med korngryn

Risgrynsgröt är gott, och nästan obligatoriskt så här års, men kanske inte det allra nyttigaste. Så vi har börjat dryga ut gröten med korngryn. (Inte hel säd, utan klippt korn – finns i små kartonger i vanliga mataffärer.) Det ger lite mer ”tugg” i gröten och är nyttigare för både kropp och miljö, och är faktiskt gott!

Jag har även kokat ren korngrynsgröt, fast med mjölk och kanelstång precis som risgrynsgröt. Fullt ätbart, fast ännu godare med lite fler kryddor som vanilj, kardemumma och en skvätt socker eller honung. Korngryn är riktigt nyttigt, och passar även bra att slänga i bröddegen, eller dryga ut biffar med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s