Eget knäckebröd

img_1831

Lättgjort knäckebröd:

25 gr jäst, 2,5 dl ljummet vatten, 1 tsk honung, 1 msk olja, 1 tsk salt, 2 msk sesamfrön (eller andra små fröer), 3 dl dinkel- eller rågmjöl, ca 3,5 dl vetemjöl. Blanda ihop till en deg (enligt receptet ska den inte jäsa av någon anledning), dela i 4 delar, kavla ut tunt, skär i rutor eller ta ut formar, nagga. Grädda i 250 grader 5-6 min, låt svalna på galler.

Jag tar bara en gnutta jäst och kallt vatten och låter degen vila ett tag istället, det går också bra.

img_1836

Det här knäckebrödet blev finfina julklappar tillsammans med en flaska äppelglögg, gjord på vår egen äppelmust och en mängd goda glöggkryddor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s