Bivaxsalva och body butter

24-okt-057

I år har jag äntligen provat att göra egen bivaxsalva, och det ska jag absolut göra om! Jag har även gjort body butter av ekologisk neutral kokosolja och rapsolja. Det var väldigt lätt att göra och det känns så mycket bättre att smörja in huden med en produkt som man utan betänkligheter kan äta. I båda produkterna är det enbart två råvaror, eller tre om man skulle vilja ha eterisk olja också. Till bivaxsalvan valde jag att använda hemmagjord ringblomsolja istället, och i body buttern kan man välja kokosolja med smak och doft kvar. Dessutom går body buttern utmärkt att laga mat på eller steka i, ifall man råkar göra för mycket….

2 tankar om “Bivaxsalva och body butter

  1. Jamen hur lyder receptet då? Jag gjorde ringblomsolja i somras som jag glömde vad jag gjorde den för, detta kunde kanske vara nåt?

    • Hej! Ringblomsoljan går säkert alldeles utmärkt att använda i båda recepten! Jag hade gärna haft ringblomsolja i body buttern, men glömde att jag hade en burk kvar… Body buttern gjorde jag genom att smälta ungefär 80% kokosolja med 20% rapsolja i vattenbad. Ställde ut på trappan att svalna tills det var vitt i kanterna och började stelna lite, sen vispade jag med elvisp och pytsade upp på burkar. Väldigt enkelt o smidigt!
      Bivaxsalva gjorde jag (ungefär) efter det här receptet: http://husmoranna.blogspot.se/2012/02/gor-egen-salva.html. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s