Jordärtskockor

Nästan 10 kg jordärtskockor är skördade. De största och slätaste har jag återplanterat, ungefär ett kilo. Nu blir det att äta jordärtskockor var och varannan dag, innan de blir dåliga. Det hade varit smartare att gräva upp dem pö om pö, men plötsligt blev det vår och dags att nyplantera.

Jordärtskockor är väldigt enkla att odla, bara att plantera och sedan skörda något år senare. Under tiden blir det en hög häck (jordärtskockor är släkt med solrosor) som kan fungera som vindskydd eller avskärmning. Nackdelen med dessa skockor är att de är ett ogräs…. Minsta rotbit som blir kvar i landet växer upp och de rymmer gärna iväg så de måste hållas efter strängt. Men det finns värre ogräs, och definitivt grönsaker som kräver mer arbete för att producera!

2 tankar om “Jordärtskockor

  1. Vi skördad aldrig våra jordärtskockor i höstas utan ska också göra det nu. Förra året gick det bra, så varför ändra på ett vinnande lag!? Kanske är det bäst att göra just så, att skörda dem på tidig vår?

    • Mina brukar av någon anledning inte vara helt klara på hösten, så vårvinter eller vår brukar vara bra tid att skörda för oss också. Men det hade varit smartare att börja för någon månad sedan och skörda lite åt gången – 9 kilo jordärtskockor äter vi inte upp i en handvändning och vi har inte någon jättebra förvaringsplats åt dem. Vad brukar ni laga av era jordärtskockor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s