Bondbönans lov

Färskpotatis, kokta bondbönor, bondbönsröra och grönsaker blev en kanongod sommarmiddag!

Jag älskar bondbönor. De är tåliga och kan sås tidigt på våren. De är goda och nyttiga – fyllda med proteiner. Med bondbönor i trädgården är det lätt att skapa en fullvärdig vegetarisk måltid. De kan ätas kokta som de är – kanske i en sallad, eller förvandlade till goda röror, vegetariska biffar eller soppa. Men även om jag köpte många fröer i våras så har jag inte i närheten av tillräckligt – nästa år ska jag satsa på ännu mer! Och inte plantera ihop med potatisen utan sätta i egna rader så de får massor av eget utrymme att växa i. Förra året fick jag inte heller tillräckligt, men året innan hade vi kvar bondbönor länge under vintern och det är min bondböns-målbild. Vill ni odla en mångsidigt vegetarisk proteinkälla – satsa på bondbönor!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s