Eget örtsalt

Örtsalt är ett hyfsat smidigt sätt att ta tillvara sommarens kryddor, och de förhöjer de flesta rätter – salladsdressing och kalla såser inte minst. Nya favoriten är dill-salladslök, gärna med citronzest i. Den är helt suverän att panera fisk i!

När löken är skördeklar kommer det bli löksalt med vitlök, gul lök, och salladslök i – så mycket smidigare att göra klart på en gång än att stå och hacka lök i vinter. Även tomater, paprika, blast från tex morot, palsternacka eller lök mm går utmärkt att göra salt eller buljongpulver av.

Nästa projekt blir att göra smaksatt socker – med mynta, lavendel, citronmeliss eller kanske rosenblad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s