Fjällnära-mjölk och halloumi

Vi har turen att få tag på finfin mjölk från fjällnära kor och har börjar experimentera med att göra fil, yoghurt, färskost, gårdsost, halloumi mm. Den första halloumin blev kanonfin, och såå god! De andra två bara smälte i stekpannan, men de var väldigt lika mozzarella och gick utmärkt att äta ”råa” istället (osten är pastöriserad efter tillverkningen.) Möjligtvis lät jag inte ostmassan rinna av tillräckligt eller beror det på att vasslen råkade koka när den bara skulle sjuda….? Men det är bara att fortsätta experimentera och bli bättre på att hålla fokus under processen – jag har en tendens att försöka hålla lite för många bollar i luften på en gång, och då kan det hända sådant som inte ska hända, som att vasslen kokar tex…..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s