Koka in tomatsås

Jag har haft turen att få ärva en gammal inkokningsgryta med tillhörande burkar, byglar och lock. Gummiringar i rätt storlek fanns på Ikea till en billig peng, liksom fler bra glasburkar med smidigare stängningsanordning. Tidigare i sommar har jag kokat in en del saft och nu var det dags för tomatsåser. 3,5 liter konserverad tomatsås till vintern är en bit på väg! Förra året var vi i princip självförsörjande på tomatsåser och tomatkross och dit siktar vi även denna säsong. Och nu när den lilla tröskeln att ta fram gryta och burkar är övergången så ska det nog gå bra, om bara värmen håller i tillräckligt för att tomaterna ska mogna ordentligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s