Kryddor

En snabbvända i växthuset och hela korgen full med kryddor – dill, persilja, basilika, salladslök och koriander. En del ska frysas, en del torkas, en del mixas ner i tomatsåser och en del bli örtsalt. Favoritsaltet är salladslök och dill – perfekt till fisk!

Jag har odlat kryddor på lite olika vis men traditionella rader i upphöjda bäddar är nog det enklaste, och att så i flera omgångar under sommaren. Perennerna, som salvia, oregano och timjan, växer just nu i grupper lite här och där men planen är att jag ska skapa ett kryddland med större mängder av varje tillsammans så att det blir lätt att samla in mycket åt gången.

Drömmen är att ha tillgång till färska kryddor även på vintern – det förhöjer smaken på vilken enkel rätt som helst – men av någon anledning är det lite knepigt. Jag har provat både på fönsterbrädan och i odlingsstationen men de blir alltid lite ledsna efter ett tag, särskilt perennerna. Men skam den som ger sig, den här vintern kanske jag knäcker koden!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s