Ta tillvara skörden: Torka

Torkning är ett ypperligt sätt att ta spara skörden till senare. Kryddor och svamp går utmärkt att torka i rumstemperatur vilket såklart är det mest resurssnåla, tomater och annat med mer vatten i torkar bäst i en torkapparat eller i ugnen på låg temperatur och luckan på glänt. Produkterna tar sedan lite plats, håller superlänge och kan förvaras i rumstemperatur. Ingen oro för att frysen ska gå sönder så maten förfars. Hittills har vi torkat blommor och blad till te, örtsalt, kryddor, zucchini, tomater, grönkål och svamp. Förut har vi även torkat jordgubbar vilket blir fantastiskt gott snacks till vintern!

Till nästa skördesäsong planerar jag att ha fler nätramar, krokar och stänger att hänga upp i taket för torkning och kanske även att ha fixat en större låda eller garderob med nätbrickor, och en kupévärmare eller liknande för att kunna torka mycket på en gång. Det går knappats att ha för mycket torkade produkter i skafferiet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s