Höstlyx och matomställning

 

En fördel med att så i omgångar: En massa späda små morötter efter att jag gallrat i den sena morotssådden. Primörer som annars hör försommaren till.

Skålar med de sista körsbärstomaterna – fina och goda som karameller. Det är höstlyx det!

Än finns det gurkor, tomater, sockerärtor och sallat kvar, men det är dags att ställa om maten till höstens rotfrukter, kål, vintersquash och inläggningar. Samtidigt som det är vemodigt att säga farväl och på återseende till de solvarma tomaterna och lätta sommarsalladerna så ser jag fram emot mustiga grytor och varma soppor. Det kan vara lite knepigt att äta säsongsbetonat, men det finns en härlig charm i att variera kosten och behöva längta efter olika grönsaker och rätter.

Annonser

2 thoughts on “Höstlyx och matomställning

  1. Håller med dig. Nu får man längta till nästa års tomater, sallad o annan balkongodling. Men samtidigt så underbart gott med rotfruktsgryta m.m😋😋. Och trattis soppa! Mvh Gittan o Nikki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s