Ve den som försöker ta ett steg!

Det är värre att försöka och inte nå ända fram än att inte försöka alls. Företag som försöker ställa om till mer hållbarhet granskas i sömmarna för att hitta bristerna – för de finns. Tänk om vi blir lurade!? Då är det mycket bättre med företag som ärligen skiter i allt vad miljö och socialt ansvar heter. Eller hur?

Ve det företag som utger sig för att vilja göra rätt men inte har nått ända fram. Och som fortfarande spelar på den enda spelplan som finns.

Det är bättre med konventionellt kaffe där vi vet vad vi får – besprutning, sjuka arbetare och skövlad skog – än att lägga våra surt förvärvade pengar på ekologiskt kaffe. Ifall alla krav på hållbarhet inte är uppfyllda. Ifall kontrollerna inte fungerar som de ska så vi ändå råkar få ohållbart kaffe. Ifall någon råkar tjäna pengar på vår godtrogenhet. Säkrare då med vanligt hederligt kaffe – då vet vi vad vi får!

Människor som försöker ställa om till mer hållbarhet granskas i sömmarna efter de brister som -självklart – finns. Ve den som säger sig vilja leva hållbart men glömmer ta med tygkassen till affären. Ve den som äger en bil, som köper nya kläder i närmsta standardbutik, fast det så uppenbart är för billigt och bara helt fel eller som har mage att äta importerad frukt på fikarasten. OM det finns en ambition till hållbarhet – annars är det helt ok. Den som inte bryr sig ett skvatt går fri.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s