Sommaren som snart gått

Här har det varit tyst alldeles för länge. Om inte annat vill jag blogga för att dokumentera vad som händer, minnet är minst sagt kort!, men det blir lätt bortprioriterat när mycket annat pockar på…. Sommaren har gått i en farlig fart och vädret har varit skiftande för att sammanfatta det kort. April var torr och varm, det kröp i magen av oro över hur det skulle gå om det blev ytterligare en sommar som den förra. Men maj bjöd på svalare och blötare väder som tur var, och sen har vi fått lite av varje. Grönsakerna har växt, det mesta har blivit som jag tänkt mig.

Trädgården vid huset i maj. Sparrisland i förgrunden.

Trädgården i början av augusti. Sparrisen har sedan länge fått gå upp i plymer och nu växer sallad, ärtor, sommarmorötter och vinterpotatis i landen. Längre bort håller vinterkålen till.

 

Landen vid växthuset i maj. Årets nya gödselkompost närmast i bild, längs bort grävda bäddar som är nya för i år.

Nu i augusti växer pumporna över alla brädder.

 

I det nya landet växer vintermorötter, kålrötter, palsternackor, bondbönor, märgärtor, lök, sommarpotatis och en del annat. I förra årets gödselkompost, i mitten, växer majs, sommarkål, purjo och en massa självsådd bladamarant.

En tråkig nyhet är att mördarsniglarna gjort entré i trädgården. Inte bortifrån vägen som vi trott, där vi sett hur de närmat sig under åren, utan de har tydligen legat i bakhåll och kom från nersidan av trädgården. Än har jag bara sett ett par stycken, men fler lär det bli. Nu är det hög tid att skaffa myskankor igen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s