Mixad grönska

Finns det något som känns mer sprängfyllt av nyttigheter än en alldeles grön soppa? Finns det något enklare sätt att känna sig rik på än att gå ut med korgen och plocka nässlor, kirskål och kajplök som har odlat sig alldeles själva? Komplettera med tidiga grönsaker från landen – persilja, vitlöksblast, libbsticka… Förvälla, i med lite kokt potatis, en skvätt grädde, kryddor och mixa. Servera med pocherat ägg och hembakat bröd.

Både nässlor och kirskål är egentligen underskattade. Visst kan de vara ett gissel i trädgården, men i år vill jag bli ännu bättre på att ta tillvara den resursen de faktiskt är. Förvälla och frysa in eller torka till vinterns smoothies, soppor och pajer. Äta ännu mer nu när de är en av få saker som är i säsong. När de blivit förvuxna och träiga är det bara att lia ner för att låta nya späda skott växa upp.

En tanke på “Mixad grönska

  1. Åh, visst är det härligt. Vet dock inte om jag ska vara ledsen eller glad, men vi har varken nässlor eller kirskål hemma. Är nog för magert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s