Nu är det dags att börja skörda och ta tillvara. Spenat, rabarber, nässlor, kirskål, maskros, kryddor….
Jag känner mig inte mentalt förberedd på att börja lagra mat NU, när det vi haft i frys, skafferi, jordkällare och land precis börjar ta slut och när mitt största fokus är att få ner nytt i backen. Så, plantera, pyssla och vattna, och sen plötsligt börja sterilisera burkar och stå vid spisen…..
Men sen, när burkarna är fyllda med maskrosmarmelad, rabarbersylt och rabarbersaft, så känns det ändå helt rätt och husmus-sinnet har vaknat. Nu vill jag samla och spara till kommande vinter. Av en sats maskrosor kunde jag göra två omgångar marmelad och av samma omgång rabarberkok blev det både saft och sylt. Det är också ett sätt att spara!
Precis! Har också gjort maskrosmarmelad, mums. Imorgon blir det plockning av häggblommor till saft, kirskål o nässlor att torka. Härlig tid nu😄.
Lycka till med era odlingar, alltid intressant att läsa era inlägg.
Kram Gittan o Nikki🐾🐾
Tack! Häggblomssaft har jag aldrig provat. Det är nog dags nu känner jag!